STROKOVNA POMOČ IN IZDELKI PODJETJA FIGURA ZA POPOLNO UREJENO OKOLICO VAŠEGA DOMA

Ob prenovi hiše ali v primeru novo gradnje bi bilo idealno, da se s koncem gradnje objekta končajo tudi dela povezana z urejanjem vrta in ostale okolice hiše. Žal pa temu, vsaj običajno, ni tako. Velikokrat se s koncem gradnje objekta urejanje okolice pravzaprav šele prične.

 

Ureditev okolice hiše – vrt in predvrt

V podjetju Figura vam pri urejanju okolice hiše z veseljem pomagamo. Pred urejanjem vrta in okolice si moramo zastaviti učinkovit in predvsem izvedljiv načrt. Zaželeno je, da so ideje za ureditev vrta izvirne in inovativne, se je pa kljub vsemu pri urejanju okolice hiše dobro držati določenih načel. Pozorni moramo biti na to, da naredimo gibanje po prostoru smiselno in da ohranimo vezni člen med vrtom in notranjostjo objekta, katerega okolico urejamo. Ta vezni člen je navadno terasa. Teraso je pametno pravilno osvetliti in jo opremiti s pohištvom, tako da omogočimo druženje večji skupini ljudi. Poleti nemalokrat prideta prav tudi letna kuhinja in kamin.

 

Ureditev vrta in okolice z letno kuhinjo

 

Pri ureditvi okolice hiše, moramo urediti tudi predele dvorišča, ki niso namenjeni zgolj druženju pač pa služijo le kot okras. Največkrat te dele vrta okrasimo z zelenjem in cvetlicami. Dodamo lahko nežno razsvetljavo in nekaj kosov pohištva. Pomembno je, da pri urejanju vrta pustimo čim več ne tlakovanih površin, vseeno pa mu lahko dodamo nekaj kosov pohištva kot so klopca za počitek, vodni motiv kot je vodomet in pa t.i. vodnjak za pomoč pri zalivanju vrta in čiščenju nabrane zelenjave (v kolikor bomo imeli tudi zelenjavni vrt). Če imate otroke del vrta namenite tudi njim in njihovim aktivnostim. Če je vaš otrok rad igra s peskom ali na igralih, lahko del vrta opremite z njimi. Včasih je dovolj, da na kakšno močno drevo na vrtu namestite gugalnico. V kolikor imate starejše otroke in so zainteresirani za igre z žogo, jim namenite tlakovane površine. Da se izognete dvojnemu tlakovanju razmislite kako lahko izkoristite dovoz z domačim mini igriščem za košarko ipd.

Da bo vaš vrt kar se da udoben in domačen vam v podjetju Figura ponujamo izdelavo vodnjakov in fontan, letnih kuhinj, klopi in miz.

Uredite vrt s kamnito mizo in klopco

 

 

Zaključek oziroma zaključni del vrta

Zaključni del vrta po navadi imenujemo mejo našega vrta s sosedi, cesto ali drugimi površinami. V podjetju Fugura d.o.o. poskrbimo, da bo meja vašega doma tako lepa kot so hiša vrt in okolica. Lahko izbirate med številnimi stebri in ograjami z različnimi podstavki in kapiteli. Vse je izdelano iz umetnega kamna. Oblike ograje so lahko zaobljene ali ravne, odvisno od vaših želja.

Ureditev vrta in okolice z ograjo in stebri

 

Postopek urejanja vrta in okolice ter cene

Če boste urejali celotno okolico hiše, je dobro, da naredite načrt kaj nujno potrebujete in kaj boste dodali ko je gradnja v osnovi končana. Nujne in prve spremembe na vrtu so tlakovane površine, kje boste potrebovali vodo (vodnjaki in fontane potrebujejo napeljano vodo), kje boste imeli letno kuhinjo (tu potrebujete poleg vode tudi elektriko), kje bo stal žar (ali bo pokrit ali nepokrit) itd. Torej to so stvari za katere morate vedeti pozicijo v osnovi že od začetka. Vse ostalo pa lahko dopolnite in dodajate naknadno. Med zadnjimi stvarmi na vrtu bodo prav gotovo gredice.

V podjetju Figura vam nudimo širok spekter izdelkov in storitev, ki bodo tematsko dopolnili vaš vrt, ter vas tako vedno znova navduševali. Cene vseh izdelkov iz umetnega kamna si lahko ogledate pri opisu posameznih izdelkov.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo po telefonu ali preko e-maila, lahko pa nas seveda tudi obiščete v Trzinu. Ekipa strokovnjakov vam bo z veseljem pomagala z odgovori na vsa vaša vprašanja.